Gedragsbeïnvloeding

Publicatie Gedragsbeinvloeding

Het WRR-rapport ‘Met kennis van gedrag beleid maken’ (2014) maakte duidelijk dat aan de ‘traditionele’ beïnvloedingsmogelijkheden van de overheid - sanctionering, belastingen, subsidies en voorlichting - nog een nieuwe vorm toe te voegen is: nudging. Dat bedrijven dit deden was al wel bekend. Maar dat ook de overheid dit kan toepassen, is relatief nieuw. Reden voor het bestuurd van de VSO om aan gedragsbeïnvloeding een volgende digitale publicatie te wijden. Net als eerder rond het thema Big Data hebben we acht deskundigen met verschillende achtergronden laten interviewen. Hun verhalen en opinies over gedragsbeïnvloeding zijn in deze nieuwe publicatie opgetekend.
Het resultaat is gevarieerd en leerzaam, vinden we zelf. Voor velen zal dit een eerste inkijk zijn in het thema ‘keuzearchitectuur’, waarmee gedrag van mensen beter wordt begrepen en indien nodig subtiel kan worden beïnvloed. Maar hopelijk, en waarschijnlijk, blijft het daar niet bij.

Heeft u interesse in de VSO-publicatie over Gedragsbeïnvloeding? Vul dan hieronder uw gegevens in, u ontvangt een e-mail met een link naar de publicatie.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com