Big Data - de hype voorbij

Publicatie BigData de hype voorbij

Big Data is tegenwoordig een veelgehoord begrip. Maar wat houdt het precies in? En moeten we er als VSO wat mee? Dat waren zo’n beetje de eerste vragen die we ons medio 2013 binnen het VSO-bestuur stelden.
Allereerst bekeken we wie er, in onze ogen, verstandige uitspraken deden over Big Data. Om het onderwerp belicht te krijgen vanuit verschillende achtergronden en werkzaamheden, hebben we vervolgens een selectie gemaakt. Negen deskundigen hebben we laten interviewen door een journalist. De opdracht aan haar was om de verhalen van deze mensen toegankelijk op te schrijven voor een breed publiek.
Of dat gelukt is, moet u als lezer natuurlijk zelf beoordelen. We kunnen al wel verklappen dat wij het resultaat een bijzonder leerzame mix van verhalen vinden. Met zeer duidelijke boodschappen van de ondervraagden.
Is dit verhaal nu compleet? Zeker niet, daarvoor is Big Data te complex, te veelomvattend maar vooral ook te ongrijpbaar en te snel. Maar dát we er iets mee moeten, is nu wel duidelijk. Liefst vandaag nog. Hopelijk biedt dit schrijven daarvoor een goede opstap.

Heeft u interesse in de VSO-publicatie over Big Data? Vul dan hieronder uw gegevens in, u ontvangt een e-mail met een link naar de publicatie.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com